Allah

asma ul husna

sahabat teman dan kwan

Welcume

Friday, July 10, 2009

Minggu Pertama di Semester 5


Tahniah dan syabas kepada mahasiswa upm yang baru dan lama pada sesi kali ini. Banyak juga perubahan sepanjang cuti semester yang lalu.. Penulis dan rakan-rakan di tahun akhir pun agak keliru.. Nak pergi jabatan Fizik pun terpinga-pinga.. macam baru masuk pulak... bangunan Fakulti alam sekitar lama dah berpindah hak milik fakulti sains.. Mostly bilik kat situ Jabatan fizik punya.

Agak sibuk dalam mengisi boring-borang untuk Projek Tahun akhir.. semak status kursus satu-satu supaya sama seperti yang sepatutnya.. Kepada sahabat-sahabat yang ada buat pengecualian bahasa ingggeris, pastikan tarafnya adalah yw, bukan dk.. semak ye.. nanti sangkut pulak.. penulis pun da banyak kali duk peningkan kepala staf kat pejabat fakulti sains tentang taraf.. Maaf ye kak.. Tapi akak tu layan je... bagus la kan.

Alhamdulillah, projek penulis bertajuk aurum Silicon... under optical.. Bawah selian Prof Mahmood. Semoga Allah permudahkan urusanku.. terkejar-kejar nak cari pensyarah untuk subjek dan projek.. Syukur pada Allah kerana semua urusan di kongsi bersama sahabat-sahabat seperjuangan.. Sekarang tengah pening nak pilih subjek mana yang patut di ambil.. pilih subjek ke pilih pensyarah ye?? Hehe.. kejap key in ... pas tu drop.. Apa yang penting?... ILMU !!

Walaupun dah lama belajar di Upm. Tak semua tempat kita tahu kan. Tak habis lagi satu upm kami ronda. Bilik kuliah pun ada yang tercari-cari. Junior Tanya tempat pun tak dapat nak jawab.. Seperti tadi ada junior bertanya penulis dan rakan-rakan ...’Assalamualaikum, kak bilik Al hadi kat mane?’ sahabat ana jawab ‘haa?? X pernah dengar pun.. maaf la dik akak tak tahu la.. akak bukan fakulti ni. Akak pun tak jumpa kelas ni.” Kami jalan lagi... ada pulak yang Tanya “tumpang tanya PSP kat mane?’ kami jawab “ PSP?? ‘psp tu bukan games ke?? Hihihi” sori la kami tak tahu laa” Kesian siapa yang Tanya kami... Afwan semuaa..

Yang kelakarnya, pada permulaan semester ni ramai di antara rakan-rakan yang masih terbawa-bawa dialek negeri masing-masing.. yang Jawa terkeluar bahasa jawa, ganung la, perak la,,, penulis sendiri pun begitu.. meeting exco bersama MPP pun masa perbentangan kebajikan kolej pun terkeluar bahasa Terengganu..

Ramai sahabat-sahabat lama penulis dapat upm bagi sesi 09/10... termasuklah sahabat baik penulis .. sahabat sejak kecil lagi.... gembira sangat... depan rumah pulak tu.. Tahniah Mah..

My heart 240pm k15 upm

0 Komentar:

Post a Comment

By Day

tunggu

Kata-kata

Jauhkan angan-angan mu dari sesuati yang dimiliki oleh orang lain nescaya hidup kamu bercukup..

Janganlah engkau cari-cari alasan dalam membuat salah. Alasan yang diberi lebih teruk dari salah...

Kamu mestilah memahami apa yang diucapkan...

Sahabat sejati adalah mereka yang sanggup berada disisimu ketika kamu memerlukan sokongan walaupun saat itu mereka sepatutnya berada di tempat lain yang lebih menyeronokkan.

kita berbicara

Tetamuku

salam sahabat

Birthday Reminder

January
1 my sis
12 Abg Jib
19 aini mrsm
26 ieyrah mrsm
31 muniey mrsm

February
1 Wana mrsm
2 hamdal mrsm
4 Yus mrsm
18 kak lah mrsm
22 Ummi mrsm
26 Afiqah niece

Mac
3 Izzati mrsm
8 mimi Cb
22 kori mrsm
23 Ilah mrsm
30 Ayahanda

April
6 saba pj
9 baby irfan, ain upm, syikin chalok
15 Fik mrsm
17 me
27 jaa cb


Mei
4 Aqilah niece
5 Farihan mrsm
8 Rahim mrsm
10 Wani mrsm

17 Abg Yen
18 Ctah Upm
21 Zahari mrsm
22 Faqih mrsm

24 Suriani UPm... Ana Sg Tong
26 hana sf


Jun
1 kak ieda upm
2 Dayah cb
5 Sykin rahim upm
15 nurul cb...... sue kmm
16 Dia mrsm
17 tha kmm
29 sofwah kmm

Julai
1 Kak nah mrsm
4 Amir kush mrsm

5 kak yat upm
21 Al-Waleeed mrsm

22 Nabilah niece
23 Jamil mrsm
25 Adli mrsm
28 Fiza chalok

Ogos
1 Nadiy chalok
8 Din mrsm
13 Abg Farid Upm
18 Rodzy mrsm
22 Dayana mrsm
23 Nurin mrsm
26 Mah cb

31 huriyyah kmm

September
4 mat _hniff chalok
6 madihah mrsm
9 kakanda, amir hazwan mrsm
17 Aliff Pres
26 bonda
28 eCah mrsm


Oktober
6 iekiey mrsm
9 yuniey mrsm
14 Intan mrsm

23 Abg long Ukm
29 Apez mrsm, rosni mrsm

31 Kak Edah

November
2 Sarina Mrsm
10 P-rah mrsm, nida mrsm

Disember
16 Easy mrsm
17 Mat Syah mrsm

21 Safwan Upm
25 Nas Azrol mrsm
26 Ayu Upm

 

(أولياء) Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez