Allah

asma ul husna

sahabat teman dan kwan

Welcume

Tuesday, July 28, 2009

Gerhana matahari penuh paling lama abad ini...


eclipse group dari Malaysia..
suasana gelap semasa gerhana pada pukul 9.25 pagi.

salam sesegar al khausar..

Masya Allah terlalu besar kekuasaan Mu.. penulis berpeluang untuk menyertai group eclipse ke China untuk observe kejadian gerhana matahari.. sangat menakjubkan.
seawal 4.45 pagi selepas solat subuh kami berkumpul di lobi hotel
untuk ke tempat observation.


kumpulan pertama yang sampai adalah kumpulan kami. 5.15 pagi matahari telah menyinari
bandar jiaxing. setelah beberapa perbincangan dengan pihak pengurusan. kami set up teleskop, kamera, dan lain2.


penantian yang penuh debaran diisi dengan semanfaat yang mungkin. Bendera Malaysia tidak dilupakan untuk di naikkan. Popular plak orang Malaysia. ramai pemberita datang dekat group kami. hihi... Memang Malaysia Boleh laa..


Penulis di temubual oleh wartawan dari jiaxing.. ternyata mereka bukannya terror pun
english..cakap pun biasa je.. boleh pulak suruh ana yg cakap china.. iskk.. xpatut2... sempat lagi penulis promote upm.. jgn marah ye the others... x sempat
nk promote yg lain..

Semasa kejadian gerhana tu... tak dapat nak gambarkan macam mana...
sungguh menakjubkan.. Allahu Akhbar.. Sungguh canggih ciptaan mu Ya Rabbi..
inilah antara pengalaman yang tak dapat didelete in my memory..

next trip is 10 jan 2010 di mynmar... ring eclipse..

my heart 1228am 29/7/20009

2 Komentar:

Cikgu Adham on July 28, 2009 at 9:01 PM said...

slm... bila saya tgk blog ni.... timbil semangat plak heh heh....

ذاكية احمد on July 29, 2009 at 12:02 AM said...

salam... timbil tu apa? timbul ka? kita mesti semangat...

Post a Comment

By Day

tunggu

Kata-kata

Jauhkan angan-angan mu dari sesuati yang dimiliki oleh orang lain nescaya hidup kamu bercukup..

Janganlah engkau cari-cari alasan dalam membuat salah. Alasan yang diberi lebih teruk dari salah...

Kamu mestilah memahami apa yang diucapkan...

Sahabat sejati adalah mereka yang sanggup berada disisimu ketika kamu memerlukan sokongan walaupun saat itu mereka sepatutnya berada di tempat lain yang lebih menyeronokkan.

kita berbicara

Tetamuku

salam sahabat

Birthday Reminder

January
1 my sis
12 Abg Jib
19 aini mrsm
26 ieyrah mrsm
31 muniey mrsm

February
1 Wana mrsm
2 hamdal mrsm
4 Yus mrsm
18 kak lah mrsm
22 Ummi mrsm
26 Afiqah niece

Mac
3 Izzati mrsm
8 mimi Cb
22 kori mrsm
23 Ilah mrsm
30 Ayahanda

April
6 saba pj
9 baby irfan, ain upm, syikin chalok
15 Fik mrsm
17 me
27 jaa cb


Mei
4 Aqilah niece
5 Farihan mrsm
8 Rahim mrsm
10 Wani mrsm

17 Abg Yen
18 Ctah Upm
21 Zahari mrsm
22 Faqih mrsm

24 Suriani UPm... Ana Sg Tong
26 hana sf


Jun
1 kak ieda upm
2 Dayah cb
5 Sykin rahim upm
15 nurul cb...... sue kmm
16 Dia mrsm
17 tha kmm
29 sofwah kmm

Julai
1 Kak nah mrsm
4 Amir kush mrsm

5 kak yat upm
21 Al-Waleeed mrsm

22 Nabilah niece
23 Jamil mrsm
25 Adli mrsm
28 Fiza chalok

Ogos
1 Nadiy chalok
8 Din mrsm
13 Abg Farid Upm
18 Rodzy mrsm
22 Dayana mrsm
23 Nurin mrsm
26 Mah cb

31 huriyyah kmm

September
4 mat _hniff chalok
6 madihah mrsm
9 kakanda, amir hazwan mrsm
17 Aliff Pres
26 bonda
28 eCah mrsm


Oktober
6 iekiey mrsm
9 yuniey mrsm
14 Intan mrsm

23 Abg long Ukm
29 Apez mrsm, rosni mrsm

31 Kak Edah

November
2 Sarina Mrsm
10 P-rah mrsm, nida mrsm

Disember
16 Easy mrsm
17 Mat Syah mrsm

21 Safwan Upm
25 Nas Azrol mrsm
26 Ayu Upm

 

(أولياء) Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez