Allah

asma ul husna

sahabat teman dan kwan

Welcume

Sunday, August 7, 2011

Ramadhan karem..


-gambar hiasan-

Assalamualaikum wrt…

Alhamdulillah harini dah 7 Ramadhan… Seminggu sudah berlalu.. tanpa kita disedari… masa yang berdetik sama saja dari dahulu sehingga sekarang.. satu saat tetap satu saat.. betul bukan? Cuma nilai dari satu saat berganjak ke minit terasa begitu pantas.. sebenarnya aktiviti dan perjalanan hidup kita di zaman sekarang membuatkan kita terasa seperti masa begitu pantas berlalu. Memang benar.. kita di sibukkan dengan aktiviti yang penuh, kemudahan ke sana ke mari, kemudahan berkomunikasi, justeru ianya menjadi wadah pemangkin kepada kepantasan masa yang dirasai setiap insan.

Rasanya belum terlambat saya nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada muslimin dan muslimat di seluruh dunia. Tingkatkan amalan baik kita dibulan yang mulia ini.. mungkin. Ini ramadhan kita yang terakhir. Siapa tahu kan.. jom kite semua bersedia untuk ke sana.. mengadap Pencipta kita yang Maha Esa.. Allah Allah.. siapakah aku di sisiMu…

Alhamdulillah, kita masih boleh bernafas untuk beribadat pada Allah.. sesungguhnya hidup dan matiku hanya untukMu ya Rabbi. Sepanjang Ramadhan ni, saya menumpang di rumah sahabat, memandangkan rumah sewa saya tak ada orang. Scary juga nak tinggal sorang selepas insiden yang berlaku beberapa minggu yang lepas.. harapan saya semoga sipencuri itu insaf dan di beri hidayah.

First day of Ramadhan.. semua orang ‘excited’ dan gumbira dengan kedatangan Ramadhan yang ditunggu-tunggu kn,, after first terawih tu.. masing-masing mengambil keputusan untuk tidur awal. (tu pun selepas sesi ramah mesra.- bkn mengumpat ok-) we talk about us.. awal la tu kot as student.. hehe.. tengah saya diulit mimpi.. kedengaran esakan tangis .. dalam hatiku… yaAllah.. bgsnya sahabatku dah bangun malam untuk qiam/tahajut.. after 2 to 3 minutes..saya rasa semacam je tangisan ni.. saya cube mencari sumber tangisan tadi. Tengok2, sahabat 2 yang lain duk pakat kerumun sahabat saya yang sorang ni… rupanya dia tengah menangis menahan sakit gangstrik yang dialaminya… im sorry for the late help.. kesian awak.. syafakillah ukhti..

Semoga Ramadhan ini yang terbaik untuk kita. Dan Saya lebih tenang dalam melalui hari-hari mendatang. Amin.. tq for those who keep sms me to wish heppy Ramadhan… may Allah bless u all… Allah.. bantulah aku dalam mencari sebuah jawapan.. jawapan pada setiap persoalan… amin,

Semoga saya bertambah rajin untuk finish my study… chaiyok3… chap 1 and chap 2.. (target)

p/s: khatam quran ok this month, bnykkn selawat, zikir, sedekah, senyum (xmo moody2), maaf memaafi, sayang menyayangi, dan yg lain2… insyaAllah … I miss u ya Rasulullah.. best idol foerever.

Best regard.

z.ahmadiah fc

By Day

tunggu

Kata-kata

Jauhkan angan-angan mu dari sesuati yang dimiliki oleh orang lain nescaya hidup kamu bercukup..

Janganlah engkau cari-cari alasan dalam membuat salah. Alasan yang diberi lebih teruk dari salah...

Kamu mestilah memahami apa yang diucapkan...

Sahabat sejati adalah mereka yang sanggup berada disisimu ketika kamu memerlukan sokongan walaupun saat itu mereka sepatutnya berada di tempat lain yang lebih menyeronokkan.

kita berbicara

Tetamuku

salam sahabat

Birthday Reminder

January
1 my sis
12 Abg Jib
19 aini mrsm
26 ieyrah mrsm
31 muniey mrsm

February
1 Wana mrsm
2 hamdal mrsm
4 Yus mrsm
18 kak lah mrsm
22 Ummi mrsm
26 Afiqah niece

Mac
3 Izzati mrsm
8 mimi Cb
22 kori mrsm
23 Ilah mrsm
30 Ayahanda

April
6 saba pj
9 baby irfan, ain upm, syikin chalok
15 Fik mrsm
17 me
27 jaa cb


Mei
4 Aqilah niece
5 Farihan mrsm
8 Rahim mrsm
10 Wani mrsm

17 Abg Yen
18 Ctah Upm
21 Zahari mrsm
22 Faqih mrsm

24 Suriani UPm... Ana Sg Tong
26 hana sf


Jun
1 kak ieda upm
2 Dayah cb
5 Sykin rahim upm
15 nurul cb...... sue kmm
16 Dia mrsm
17 tha kmm
29 sofwah kmm

Julai
1 Kak nah mrsm
4 Amir kush mrsm

5 kak yat upm
21 Al-Waleeed mrsm

22 Nabilah niece
23 Jamil mrsm
25 Adli mrsm
28 Fiza chalok

Ogos
1 Nadiy chalok
8 Din mrsm
13 Abg Farid Upm
18 Rodzy mrsm
22 Dayana mrsm
23 Nurin mrsm
26 Mah cb

31 huriyyah kmm

September
4 mat _hniff chalok
6 madihah mrsm
9 kakanda, amir hazwan mrsm
17 Aliff Pres
26 bonda
28 eCah mrsm


Oktober
6 iekiey mrsm
9 yuniey mrsm
14 Intan mrsm

23 Abg long Ukm
29 Apez mrsm, rosni mrsm

31 Kak Edah

November
2 Sarina Mrsm
10 P-rah mrsm, nida mrsm

Disember
16 Easy mrsm
17 Mat Syah mrsm

21 Safwan Upm
25 Nas Azrol mrsm
26 Ayu Upm

 

(أولياء) Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez